Spillet stammer fra England og spilles verden over. Det er den næststørste sportsgren på verdensplan og er i særdeleshed populær i mange af medlemslandene fra det engelske Commonwealth. I lande som Australien, Indien, Pakistan, Sri Lanka og Bangladesh er det en national sport.

Cricket kom til Danmark omkring 1860’erne med de engelske jernbaneingeniører.

Cricket har også i Danmark været en førende sportsgren og danner grundlag for mange af de danske fodboldklubber. I dag er cricket imidlertid en nichesport i Danmark med lige over 2000 medlemmer på landsplan fordelt på ca. 35 klubber.

Spillet rummer mange traditioner og er kendt som en gentlemansport, hvor holdånd og fairplay sættes højt, hvilket den engelske talemåde ”that’s not cricket”, om noget der ikke er helt fint i kanten, også bevidner.